ANKARA / MAMAK - Nurettin Topçu Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsaminda Kutadgu Bilig okumalari gerçekleştirdik. Yusuf Has Hacip' in ilk mesnevi, ilk siyasetname olma özelliği gibi pekçok açıdan önemi olan Kutadgu Bilig eserini tanıtmak için öğrencilerimiz okul panoları hazırladılar.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Eylem Planı kapsamında Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ortaöğretim öğrencileri arasında Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları Deneme Yarışması düzenlenmiştir. Okulumuzda öğrencilerimiz yarışmaya ilgi göstermiş, sınıfların en güzel örnekleri arasından  okulu temsil edecek  en iyi deneme eseri, edebiyat öğretmenlerimiz tarafından belirlenmiş ve ilçe milli eğitim  müdürlüğüne gönderilmiştir. Ayrıca sınıflarımızda Divânü Lügat'it Türk okumalarıyla belirlenen sözcüklerle öğrencilerimize "Anlamını Bul " ve "Hatırlatmaca" etkinlikleri yaptırılmış ve öğrencilerimizin yeni sözcüklerle tanışması ve buluşması sağlanmıştır. Eğlenerek öğrenen öğrenciler   etkinliklere aktif katılım sağlamışlardır.